All about kitchens for apartments and houses

Professional kitchen equipment

4,005

Kitchen appliances for professional kitchens must meet the requirements of ease of use, reliability, durability, safety and ease of care. Therefore, all catering establishments equip the kitchen with stainless steel equipment.. This material for food production meets all the requirements of San PiN.

Stainless steel has many advantages in comparison with other materials.

1. Steadfastly tolerates the effects of chemicals.

2. Not subjected to corrosion. Therefore, stainless steel equipment can be cleaned using non-abrasive detergents.

3. Has high strength, This is especially important for production tables. After all, metal can withstand increased mechanical stress and intense loads..

To equip the kitchen of a catering establishment it is used professional kitchen equipment stainless.

Features of choosing special equipment

Professional kitchen appliances are not just a grill or a large oven. Other irreplaceable devices are included in this category, used in the production process. Models are selected depending on operating conditions and future load.

Restaurants and cafes cannot do without the use of special equipment.. It can be built-in to free up space. Properly selected equipment will increase the profitability and profitability of the enterprise.

You should choose technological equipment after studying the sanitary standards for catering. There are certain standards for kitchen equipment, established on the basis of fire safety rules and sanitary standards.

If you do not adhere to the rules for arranging equipment at the beginning of arranging the kitchen space, then the very first inspection by the regulatory authorities will reveal all the shortcomings and you will have to suspend the operation of the establishment.

Professional equipment is divided into several categories:

  • thermal;
  • electromechanical;
  • refrigeration;
  • distribution lines;
  • auxiliary.

Each model is designed this way, to optimize the work of cooks in catering. The devices differ in the type of power supply (gas and electric), appointment, power, complete set. And for the bar, and for the cafe you can choose high-quality equipment, which will perform well in stationary conditions.

Washing baths

Any professional kitchen cannot do without stainless steel sinks.

Alloy steel does not emit harmful substances, does not rust, does not decompose. It is easy and simple to care for using simple products.

An important advantage is the strength of the product, its durability. Such equipment can last a long time, maintaining integrity and aesthetic appearance.

The design of the washing bath is simple - it is a whole -liter capacity, which is equipped with a hole for draining the liquid.

A single -section bath is installed in separate workshops to work with one type of product.

There are two -section washing vannys with two departments with different drain holes.

Three -section bathtubs are intended for washing bulky boilers and baking sheets. Each type of bath has its own set of characteristics, necessary for different areas of application.

The use of different types eliminates the ingress of pathogenic bacteria from one type of product to others.

For safety for working, the angles of the baths are smoothed and bent inside.

Production tables

The production table is compulsory kitchen furniture in any professional cuisine. Without it, do not do in ready -made and washing faces, складских помещениях. Они нужны при:

  • первичной обработке овощей и фруктов;
  • разделываниимясных туш, чистки и потрошении рыбы;
  • нарезке и формовке полуфабрикатов;
  • оформлении блюд.

Для сбора отходов пищевого производства тоже нужны столы.

Besides, на столахкратковременно хранятся продукты, инвентарь и посуда, весы для взвешивания.

Столы для профессиональной кухни, made of stainless steel, обладают долговечностью, hygienic, устойчивостью к механическому и химическому воздействию, не поддаются коррозии. Нержавеющая сталь проявляет инертность к химическому и тепловому воздействию, легка в уходе и имеет долгий срок службы. Каркас столов может быть разборным и неразборным.

Из-за разнообразия технологических операций столы бывают разной конструкции. Разделывают мясо и рыбу наширокой ровной столешнице на сварной раме с бортиками с трех сторон, чтобы не растекалась жидкость от мяса, не падали мясные обрезки на пол.

Технологические тумбы (один из видов стола) выпускаются с распашными или раздвижными дверцами, выдвижными ящиками и полками для хранения посуды и утвари.

Для предварительной обработки продуктов предназначены специализированные модели столов со своими особенностями, которые дополняютсямоечными ваннами с отверстием для сбора отходов.

Ножки всех моделейстолов регулируются по высоте, такая конструкция делает их более устойчивой.

Стеллажи кухонные
Простые по конструкции стеллажииз нержавеющей стали решают ряд проблем на кухне. Они отличаются универсальностью.

  1. На них можно компактно расположить разную кухонную утварь, продукция предстанет в лучшем виде. Тратить много времени на поиски необходимого не придется.все будет под рукой.
  2. Стеллажи не занимают дополнительное пространство, которое на кухне особенно ценно.
  3. Стеллаж из нержавейки легко очищается от загрязнения.

Такие стеллажи находят широкое применение в любой сфере, где происходится контактировать с пищевыми продуктами.

Тележки кухонные

Тележки необходимы для оптимизации производственных процессов на кухне для ежедневного сбора посуды, гастроемкостей, противней, с их помощью транспортируют готовые блюда и грязную посуду, собирают мусор, хранят кухонный инвентарь.

Design, устойчивая к частому воздействию воды и моющих средств, разборного или сварного типа одновременно вмещает 10–30 комплектов.

На тележке трехъярусной конструкции с боковыми ручками перемещают грязную посуду и столовые приборы в моечный цех.

Полки кухонные

Профессиональные полки для кухни из нержавеющей стали должны отличаться повышенной прочностью, так как они используются интенсивно. На закрытых полностью или частично открытых, сплошных настенных полках сушится посуда. На решетчатых изделиях размещаются крышки, cutting boards.

Полки для сушки посуды имеют стоки и поддоны. На полках с нагревающейся поверхностью выкладывают подогретую посуду, а такжевременно устанавливают блюда перед подачей заказа в зал обслуживания. Вариантовмоделей полок для профессиональной кухнинесколько: это настольные, mounted, напольные, with several levels. Они хорошо моются, быстро сохнут. Нержавеющая сталь не боится влажности воздуха и повышенной температуры в зоне приготовления пищи.

Различаются среди кухонных полок консольные и технологические типы.

Консольные полки выпускаются в нескольких вариантах в виде сплошной, решетчатой, перфорированной конструкции. Их можно использовать для сушки тарелок, стаканов, cutting boards. У некоторых отдельных видов полок в комплекте прилагаются кассеты для тарелок и пластиковые поддоны для воды.

Настенные полки разных размеров имеют конструкциюоткрытую, закрытую с распашными и купе дверцами.

Кухонное оборудование из нержавеющей стали для профессиональной кухни сочетает в себе разумную цену и отличные эксплуатационные характеристики.